TomTom bij BP Slagboom Amsterdam
TomTom bij BP Slagboom Amsterdam

De verkeersinformatie van TomTom HD Traffic® is nu beschikbaar op 400 schermen bij meer dan 300 benzinestations door heel Nederland. Hiermee bereikt TomTom jaarlijks 85 miljoen automobilisten. Door de nieuwe samenwerking met het RAP Media netwerk worden auto– en motorbestuurders van de meest accurate verkeersinformatie voorzien die hen helpt om de files te vermijden.

Joost Jetten, Vice President Consumer Benelux en Zuid Afrika bij TomTom:

We weten dat verkeersopstoppingen de nummer één frustratie zijn van automobilisten wereldwijd. Als onderdeel van ons Verkeersmanifest is het ons doel om TomTom HD Traffic voor zoveel mogelijk bestuurders beschikbaar te maken. Doordat men de HD verkeersinformatie nu bij de benzinestations kan bekijken, krijgen bestuurders het laatste en meest actuele beeld van het wegennet waardoor ze de beste route kunnen plannen en zodoende opstoppingen kunnen vermijden.”

Voor het eerst kunnen bestuurders een sterk gedetailleerd beeld zien van de lokale verkeerssituatie bij de benzinepomp, die zowel de snelwegen als de N-wegen in kaart brengt. De informatie wordt iedere twee minuten bijgewerkt, waarmee het de meest betrouwbare bron van verkeersinformatie is.

De verkeersinformatie is dezelfde informatie die wordt ontvangen op de TomTom LIVE apparaten. Momenteel zijn er meer dan 250.000 TomTom HD Traffic gebruikers in Nederland.

Voor meer informatie over TomTom HD Traffic en het Verkeersmanifest, kunt u de TomTom website bezoeken.